+45 3021 9686   |   yoga@yogamatha.dk

Undervisere

Anette

Jeg stiftede bekendtskab med yoga for første gang i 2006, og selvom yoga ikke på det tidspunkt blev en fast del af min hverdag, kunne jeg allerede dengang mærke, at yoga gav mig noget helt særligt. Ro! Faktisk var det først på Claes’ og min jordomrejse i 2013, at min rejse ind i yogaens verden for alvor begyndte. Et yogaretreat i Malaysia og en måned med daglige yogatimer på Bali åbnede for alvor mine øjne for yogaen.

Jeg oplevede, hvordan min krop blev stærkere dag for dag, og at der på en blid måde blev åbnet op for en personlig udvikling. Jeg følte, at yoga var noget, jeg bare måtte arbejde videre med. Derfor tog Claes og jeg efterfølgende til Indien for sammen at tage en yogauddannelse her. På det tidspunkt var jeg gravid med vores ældste barn, Mikkel, og jeg måtte desværre afbryde forløbet grundet graviditetsgener.

Det var selvfølgelig lidt en streg i regningen, men jeg fortsatte min praksis, og da Mikkel var 1 år gammel, begyndte jeg på en yogauddannelse hos Kristine Mikkelsen i Randers. Her fandt jeg min stil og min vej ind i det at være underviser. Uddannelsen varede halvandet år, og jeg blev færdig i december 2016.

For mig er yoga et sted, hvor jeg kan finde ro, lade op og samle energi, og det er en måde, hvorpå jeg kan finde nye indgangsvinkler til at løse de udfordringer, jeg indimellem står overfor. Det er en måde at vise mig selv, min krop og mit sind kærlighed, og ved en regelmæssig og kontinuerlig praksis mærker jeg en større glæde og et større overskud. Alt dette vil jeg gerne give videre og dele med dig.

Namasté
Anette

Claes

Jeg er uddannet maskinmester og har sejlet til søs de sidste mange år, så man kan nok ikke kalde mig prototypen på en yogalærer (hvis det findes?). Jeg har dog også altid været en søgende person, ikke utilfreds eller ked af det, bare søgende. På en eller anden måde sikker på, at der må være noget mere til dette liv, end det vi ser med det blotte øje.

Jeg har altid haft en stor interesse for alverdens religioner, det alternative og det mystiske, omend kun på et teoretisk plan. Det vil sige læst en hel masse, og erhvervet viden, men aldrig sådan rigtig taget skridtet til at udleve noget af min viden i praksis.

Jeg har, som de fleste, været fanget i en kasse og gjort, hvad der sig hør og bør når, man nu er i den pågældende kasse. Sådan er det jo med kasser. Man kan bevæge sig frit inden for rammerne, men det er skræmmende at bryde ud og betræde ukendt og usikker grund.

At betræde den usikre grund gjorde jeg dog heller ikke, før Anette ”pressede” mig til at tage på et yogaretreat sammen med hende. Igen havde jeg en teoretisk interesse, men jeg kunne ikke rigtig se mig selv omgivet af meget smidige kvinder, der bare slet ikke kunne få nok af urte-te. Nej tak, ideen er sjov og måske også tillokkende, men nej tak.

Det endte jo selvfølgelig med at jeg indvilgede, jeg måtte face urte-teen. Det var om ikke den bedste, så i hvert fald en af de bedste beslutninger, jeg har taget i mit liv. Det var et fantastisk retreat, og det er den beslutning, der ligger til grund for, at jeg er der, hvor jeg er i dag. Den ændrede mit liv og min tankegang radikalt. Efter retreatet vidste jeg, at yoga og jeg var som skabt for hinanden. Jeg havde fundet min passion.

Efterfølgende lavede Anette og jeg en masse yoga, og vi endte på et ashram i det sydlige Indien hos ”Sivananda Yoga Vidya Peetham”. På dette sted hos disse fantastiske, inspirerende og kompetente læremestre tog jeg min grundlæggende yogalæreruddannelse. Jeg har siden været tilbage og tage en ”overbygning”, både hvad angår filosofien bag yoga og det mere fysiske.

Jeg kan skrive endeløst om, hvad yogaen har betydet for mig, hvordan den har ændret mit liv og mit verdenssyn, men det vil jeg ikke.

Jeg vil blot sige, bank låget af kassen, stig ud, og betræd den usikre grund.

Namasté
Claes