+45 3021 9686   |   yoga@yogamatha.dk

Retreat: Med hjertet først

Med hjertet først

Med hjertet først er en uge til dig, for dig og med dig. En uge dedikeret til dit hjerte, en uge, som handler om at mærke ind i hjertet og blive (endnu) bedre til at gå med hjertet først. At være i og gå med det, som dit hjerte og din intuition fortæller dig. At give dig selv lov til at lytte dybere og vælge det til, som du kan mærke i hjertet er sandt for dig. At møde dig selv og andre med den dybeste respekt og fra det kærligste sted indeni dig.

Retreatet er for dig, som

  • Føler, du sidder fast i hverdagens trummerum og ikke trives med det.
  • Gerne vil hjælpe og gøre andre tilpas, men glemmer dig selv i processen.
  • Har svært ved at mærke dig selv, og hvad der er godt for dig.
  • Føler, at du skal gøre dig fortjent til andres kærlighed (og din egen).

På retreatet lærer du, hvordan du kan få kontakt til dit hjerte og skabe forbindelsen indad, så det bliver nemmere for dig at vælge det til, som du kan mærke er rigtigt for dig. Så du kan gå med det, hjertet fortæller dig. Så du kan gå med hjertet først – ALTID. Når du gør det, vil du mærke, hvordan dit liv bliver lettere, dine relationer vil blomstre og blive smukkere. Du vil vide, hvad der er sandt for dig, og hvad du skal gå med, og du vil kunne mærke, hvor du skal afgrænse dig og sige nej.

En palet af valgmuligheder

Jeg vil igennem retreatet præsentere dig for forskellige redskaber, som jeg selv har brugt på min rejse mod at gå med hjertet først, vælge mig selv til og gøre det, som er sandt for mig. Det er alle redskaber, som hjælper dig med at være i dit hjerte, at møde dig selv og andre fra hjertet og at kommunikere fra dit hjerte. Formålet er at give dig en palet af valgmuligheder, som du kan sammensætte, som det passer dig.

På retreatet prøver du værktøjerne af, mærker dem og finder ud af, hvilke der taler til dig og fungerer, og hvilke du skal lade ligge og gå forbi. Du får på retreatet lov at arbejde med dem alle i en hel uge, og det giver dig et godt udgangspunkt for efterfølgende at fortsætte med det, som virker for dig derhjemme. Med hjertet først er nemlig blot starten på en rejse, som fortsætter resten af dit liv.

Velkomst og åbningsceremoni

Vi starter retreatet med en velkomst og åbningsceremoni ved bålet, hvor vi finder ind til og skriver vores forventninger til retreatet ned – og derefter smider vi dem på bålet. Et symbol på, at vi slipper alle forventninger og lader det åbenbare sig, som skal åbenbares.

Her vil der også være en præsentationsrunde, hvor vi lærer hinanden bedre at kende og skaber et åbent, tillidsfuldt og trygt rum til fællesskabet.

Gå-meditation for de morgenfriske

Du vil i løbet af ugen blive inviteret til gående morgen-meditationer med fokus på taknemlighed. Det gør vi for at højne vores energiniveau allerede fra morgenstunden og for at blive mindet om, at der er så mange ting i vores liv, som vi kan være taknemlige for, uanset hvordan det ser ud lige nu.

Fordybelsesstund

Hver dag har vi en fordybelsesstund, hvor du kan fordybe dig i broderi, strik, hækling, maleri, tegning, dans, læsning eller puslespil. Pointen med denne fordybelsesstund er ikke, at du skal lære at mestre noget af ovenstående til perfektion (jeg vil selvfølgelig være behjælpelig med at få startet dig op, hvis du har brug for hjælp). Meningen er, at du skal prøve forskellige ting af og finde frem til den eller de ting, som giver dig glæde, energi, ro og fylder dig op. Du skal ikke selv medbringe noget (du må gerne) – jeg stiller det hele til rådighed.

Yogastunder

På retreatet er der to daglige yogastunder. En yogastund, som byder på et lille oplæg om dagens emne, en skrivestund og en yogasession med udgangspunkt i dagens emne. Du vil på den måde få input til dagens emne både på det fysiske og det mentale plan, og det vil hjælpe dig til at forstå og integrere din nye viden på et dybere plan.

Hver aften er der en yogastund til at gå til ro på. Det kan være i form af en yogasession, en meditation eller bare en stille stund, hvor vi er med os selv og vores indre. Her får du mulighed for at give slip på dagen og falde til ro, så du er klar til en god nats søvn bagefter.

Dagens emne

Hver dag har vi et emne, som løber igennem dagen, og som vi reflekterer over i vores skrivestunder, yogasessioner, gåture og meditationer. Emnerne er åbenhed, tillid, sårbarhed, lydhørhed, nærvær, selvomsorg, tålmodighed og taknemlighed. Alle sammen emner og områder, som – når vi er med dem og er tro mod dem – bringer os tættere på vores hjerte, på vores essens, og som kan hjælpe os til at leve et liv i større integritet med os selv.

Gåture

Jeg vil i løbet af retreatet invitere dig på gåture i området omkring Himmelbjerggården og Himmelbjerget. Det kan være gåture i stilhed, og det kan være Walk’n’talks. Begge har sin berettigelse, og vi vil gøre begge dele i løbet af retreatet. Formålet er at komme i kontakt med en dybere del af dig selv. Den del, hvor din indre visdom gemmer sig og kan hviske til dig.

Vi hjælper hinanden

Der er forskellige praktiske opgaver på dette retreat, og dem kommer vi til at hjælpe hinanden med. Alle kommer til at have en eller flere opgaver på retreatet, men bare rolig, det er ikke store opgaver. Det er opgaver som fx
Borddækning og klargøring af måltider
Aftagning efter måltider og opvask
Opdækning til yogatimer
På den måde hjælper vi hinanden til at få det bedst mulige retreat.

Himmelbjerggården

Retreatet kommer til at foregå i skønne omgivelser på Himmelbjerggården ved Ry. Himmelbjerggården er et samlingssted for folk og virksomheder, der ønsker at leve i overensstemmelse med naturen og hinanden, og der er en helt særlig energi på stedet. Her har vi lejet en af deres hyggelige bygninger – Gammelgård – hvor alle faciliteter til retreatet er samlet under et tag.

Vegetariske måltider

Vi er så heldige at få maden fra Himmelbjerggårdens skønne café, Café Himmelsk. De laver vegetarisk og overvejende økologisk og biodynamisk mad med fokus på årstidens produkter købt eller dyrket lokalt eller fra egen produktion. Maden inkluderer mælk, ost, honning og æg, så hvis du ønsker glutenfri eller mælkefri kost, så giv os venligst besked. Ved glutenfri eller mælkefri kost tillægges et gebyr på 450 kr. til retreatets pris.

Program

Det overordnede program ser således ud, men det kan være det ændrer sig i løbet af retreatet, alt efter vejret, energien i gruppen, og det, jeg kan mærke, vil være den rigtige dagsrytme på dagen.

Gå-meditation for de morgenfriske
8.00: Morgenmad
Yogastund
13.00: Frokost
Gåtur
Eftermiddagssnack
Fordybelsesstund
18.30: Aftensmad
Yogastund
22.00: Godnat

Den første dag er der ankomst kl. 13, og vi starter dagens program med en velkomst og åbningsceremoni kl. 14.

Den sidste dag slutter vi dagens program kl. 12 og siger farvel og tak for denne gang.

Bemærk

Vær opmærksom på, at der er stilletid fra kl. 22 til kl. 8, hvor vi sætter os til morgenbordet. Med stilletid mener jeg, at I som deltagere ikke taler sammen, ligesom du afholder dig fra at bruge din mobiltelefon. Stilletiden er for dig, for at du kan komme i dybere kontakt med dig selv, mærke dig selv, reflektere og måske blive lidt klogere på dig selv.

Vi tager forbehold for ændringer i programmet.
Vi er selvfølgelig dækket af Rejsegarantifonden. Rejsegarantinummer: 2988

Jeg glæder mig til at byde dig velkommen på Himmelbjerggården.

Namasté
Anette

Det praktiske

Varighed: 7 dage

Dato: 16.-22. oktober 2022

Priser:
Dobbeltværelse 12.999 kr. (6 stk.)
Enkeltværelse: 13.999 kr. (4 stk.)

Betaling: Depositum på 3.000 kr. betales ved tilmelding. Restbeløbet betales 6 uger før retreatet.

Deltagere: max. 16 personer

Underviser: Anette

Sted: Himmelbjerggården, Himmelbjergvej 11, 8680 Ry – Gammelgård

Book din plads

Skriv en mail til os på yoga@yogamatha.dk, eller giv os et ring på tlf. 3021 9686 for at booke din plads. Din plads er booket, når du har indbetalt depositum på 3.000 kr. Det resterende beløb skal indbetales 6 uger før retreatet.

Betingelser

Retreatet gennemføres ved min. 7 deltagere.

Deltagelse på retreatet sker på eget ansvar. Det er kursistens eget ansvar at sørge for forsikring samt tage de nødvendige forholdsregler. yoga matha kan ikke holdes ansvarlig for fysiske eller mentale skader, der måtte ske i forbindelse med retreatet.

Afbud

I tilfælde af afbud senest 6 uger før retreatets start tilbagebetales det fulde kursusbeløb ekskl. depositum. Ved afbud senere end 6 uger før retreat start refunderes det indbetalte beløb ikke. Pladsen kan dog evt. overdrages til en anden person. I tilfælde af overdragelse bedes du sende en mail til yoga@yogamatha.dk med navn, mailadresse og telefonnummer på den person, som pladsen overdrages til.

Aflysning

Skulle det ske, at yoga matha er nødsaget til at aflyse retreatet, tilbagebetales det fulde kursusbeløb.

Vi tager forbehold for fejl og ændringer.