Hvem er vi?

Vi underviser forskelligt og i forskellige yogaformer, men vores fælles udgangspunkt er tryghed, nærvær og fællesskab, og vi sætter en ære at møde dig der, hvor du er.

Anette

Min historie strækker sig efterhånden over 40+ år, og der er meget, der kan siges om den – men der, hvor jeg vil starte historien her, er i Afrika. Jeg var nemlig så heldig at få lov til at bo 5,5 år i Afrika, da jeg var barn – de mest fantastiske år af min barndom.

Desværre blev de fulgt af de sværeste år i min barndom. Det startede, da jeg kom hjem fra Afrika og som 9½-årig startede i 4. klasse i en folkeskole i Danmark. Det var i slut 80’erne, og dengang var det ikke så normalt at bo i udlandet, som det er i dag – og derfor var det også svært for mine klassekammerater at forstå. Og når børn ikke forstår, kan det hurtigt ende i drillerier, mobning og holden udenfor.

Nu vil jeg ikke koge suppe på den ulykke, jeg følte over at komme tilbage til Danmark, men jeg vil dog sige, at det plantede en følelse i mig af ikke at være god nok. En følelse, som har fulgt mig i mange år, og som har ligget til grund for mange udfordringer og forliste venskaber og forhold.

Sluge kamelerne

Jeg har siden dengang følt, at jeg var nødt til at gøre alt perfekt, og at jeg bestemt ikke måtte blive vred, sige nej, eller vælge at gøre det, som føltes rigtigt og godt for mig. Jeg måtte bare sluge kamelerne, selvom de gjorde mig ked af det, og at jeg følte mig mindre værd i forhold til andre.

Jeg har i mange år arbejdet med denne udfordring, men det er først, efter jeg fandt yogaen i 2013 og i 2016 blev uddannet yogainstruktør hos Kristine Mikkelsen i Randers, at der virkelig er sket store forandringer. Yogaen har nemlig præsenteret mig for en vej, som stille og roligt har hjulpet mig med at ændre min opfattelse af mig selv, og hvordan jeg kan og må være i verden.

Og hvordan så det? Jo, yogaen har

  • hjulpet mig til at blive bedre til at mærke mig selv og sige til og fra.
  • hjulpet mig til at være blid ved mig selv.
  • givet mig større ro.
  • givet mig indsigter omkring mig selv, og hvordan og hvorfor jeg har haft det, som jeg har.
  • gjort det nemmere for mig at vælge fra mit hjerte.

Kan man virkelig få alt det bare ved at lave yoga? Ja, det kan man!

For i yogaen finder du værktøjerne.

  • Du kommer i kontakt med og mærker dig selv, når du er på yogamåtten.
  • Når du virkelig lytter, fortæller din krop og dit hjerte, hvor dine grænser går.
  • Arbejdet med din vejrtrækning tilbyder dig et holdepunkt, som giver dig ro, men også et anker, når tingene bliver svære.
  • Når du er på yogamåtten, sænker roen sig over dig, og dit nervesystem falder til ro, og det giver dig mulighed for at mærke og finde nye indsigter og løsninger på de problemstillinger, du står overfor.
  • Yogastillingerne arbejder med og fremelsker forskellige kvaliteter i dig – ikke bare på det fysiske niveau.

Helt andet sted

Så i dag står jeg et helt andet sted, end jeg gjorde for bare 10 år siden. Jeg kan i dag se, at alt, hvad jeg har oplevet igennem mit liv, har bidraget til en masse gaver og skatte i min skatkiste. Skatte, som jeg i dag benytter mig af i vores arbejde med vores kunder. Skatte som fx empati, indlevelse, forståelse, omsorg, ærlighed, rummelighed og meget, meget mere. I dag er livet ikke bare en lille smule sjovere – det er fantastisk.

Jeg håber, at jeg også kan få lov til at hjælpe dig med at finde ind til det sted i dig, hvor du kan se den helt særlige og unikke person, du er – og alle de gaver, du har fået med i din skatkiste.

Namasté
Anette

Claes

Jeg sagde engang til Anette: “Er du sikker på, du ved hvad du har startet her – jeg tror ikke, der er nogen vej tilbage nu”.

Det var efter vores første yogaretreat sammen (Anettes idé), og mit første møde med yogaen – jeg fik ret. Jeg tror ikke Anette havde forestillet sig, hvilken effekt yogaen ville få for os, og at der fra det øjeblik, vi tog skridtet, ingen vej var tilbage.

Jeg blev uddannet yogalærer hos Sivananda Yoga Vidya Peetham i Indien tilbage i 2013, en fantastisk tid og starten på en rejse, hvor intet har været det samme siden.

Jeg er på en livslang rejse med yogaen, en udviklingsrejse som aldrig bliver færdig, en rejse, hvor der, når jeg har lært en ting, dukker ti nye ting op, som jeg må vide noget om – det er fantastisk og opslugende på den mest positive måde, og lige så snart jeg tror, at jeg kan se den lige vej foran mig, så kommer der en bakke og et sving.

Jeg elsker den fysiske yoga, at mærke min krop, observere, hvad der sker i den, strække og styrke den og mærke den gode fornemmelse efter en tur på måtten. Mærke, hvordan sindet bliver stille, og tankerne lægger sig – der er ingen tvivl om, at det er balsam for sjælen, og det skaber en sjælden ro og stilhed indeni.

Men for mig er de fysiske øvelser kun en lille bitte del af det at dyrke yoga, eller jeg vil snarere sige – leve yoga.

For mig er yoga ikke halvanden time på måtten, og den kan ikke begrænses til et bestemt tidspunkt på dagen. For mig fylder yogaen hele tiden, fra jeg slår øjnene op om morgenen, til jeg går i seng om aftenen. Det er selvfølgelig ikke sådan, at jeg går og laver yogaøvelser hele tiden, og nej jeg er heller ikke altid super nærværende og tålmodig. Jeg er et menneske med følelser, ego og behov, så jeg bliver udfordret og provokeret af verden omkring mig lige som alle andre. Men yogaen viser mig en måde at håndtere alle disse ting på – håndtere dem så de ikke kommer til at fylde.

For mig er det at leve yoga en attitude, som jeg hele tiden forsøger at husker mig selv på.

Jeg øver mig hver dag på at acceptere og give slip på alt det, jeg ikke kan kontrollere – på at have tillid til at det, der skal ske, rent faktisk sker. Jeg overgiver mig til det, der er større end mig selv og husker mig selv på, at jeg ikke har alle svarene. Jeg minder mig selv om at være taknemlig for alt, der bliver mig givet. Taknemlig for hver et skridt, jeg tager på denne jord.

Yogaen har åbnet livet for mig. Den har vist mig en vej i kærlighed og en måde at leve i større forståelse og harmoni med mig selv og mine omgivelser. Yogaen har været nøglen til at forstå mig selv og min plads i verden, den har givet mening til mit liv. Det er en livslang kontinuerlig proces, men hver dag kommer jeg en lille smule tættere på, hvem jeg er, hvorfor jeg er her, og hvor jeg er på vej hen.

“Health is wealth, peace of mind is happiness, yoga shows the way.”
– Swami Vishnudevananda

Namasté
Claes

Om yoga matha

yoga matha er det rum, hvor du har plads til at udvikle, føle, reflektere eller blot at være. Det er her, hvor du kan finde ind til dig selv og mærke forbindelsen.

Yoga hos os

Noget af det, der ligger os meget på sinde, er at få dig til at mærke igen, at genskabe din forbindelse til dit hjerte, din intuition, til naturen og til verden omkring dig.

Praktisk

Her har vi samlet svar på alle de spørgsmål, som du måtte have, når du skal til yoga hos os – om det er til en workshop, yoga og brunch, et yogaforløb eller noget helt fjerde.

Tilmeld nyhedsbrev

Vil du være opdateret på kommende arrangementer og seneste nyt fra yoga matha?

Tilmeld dig vores nyhedbrev!