Den bedste fødsel

Med et grundkursus hos “den bedste fødsel” får du ejerskab til din fødsel. Her lærer du ikke om at føde – her lærer du at føde. Og du bliver gennem Gittes undervisning klædt godt på til at få indflydelse på, hvad du vil og ikke vil under din fødsel.

Fødselsforberedelse til hos den bedste fødsel

Samarbejde med jordemoder Gitte Thetmark

Da vi flyttede ind i lokalerne i Østergade, indgik vi et samarbejde med jordemoder Gitte Thetmark, som afholder kurser i fødselsforberelse og klÌder gravide pü til at føde. Anette har selv taget et kursus i fødselsforberelse ved Gitte, da hun var gravid med vores Ìldste, og vi kan derfor stü 100 % inde for Gitte og for hendes tilgang til verden og til det at føde.

Om Gitte

Gitte er praktiserende jordemoder i en kendt-jordemoder-ordning i Horsens, instruktør i Smertefri Fødsel og indehaver af “den bedste fødsel”

Gitte tilbyder fødselsforberedelse m. efterfødselscafe og samtaler. Gittes ambition er at give dig den bedste fødsel med god, konkret mental og kropslig forberedelse. Det er aldrig for sent at fü en god fødsel, hvis den første fødsel var svÌr. Derfor rummer Gittes forberedelse ogsü en bearbejdning af tidligere fødsel, sü den bliver godt perspektiveret forud for den nÌste fødsel.

Om kurset

Med et grundkursus hos “den bedste fødsel” får du ejerskab til din fødsel. Her lærer du ikke om at føde – her lærer du at føde.

Du für 12 timers fødselsforberedelse fordelt pü fire moduler over ca. 4 uger og en efterfødsels-cafe, nür alle pü holdet har født.

Modul 1: Fødsel, afspÌndingsøvelser, to teknikker
Modul 2: HormonlÌre, føde-hvilestillinger, presseteknik, bristninger & ønskeliste
Modul 3: Partnermodul, fødsel, partnerstøtte & redskaber,
Modul 4: Visualisering, amning, igangsÌttelse, tiden efter fødslen
Modul 5: Efterfødselscafe

Kurset veksler mellem praktiske øvelser, teori og trÌning

Den overordnede tankegang i grundkurset er, at du pü hvert modul lÌrer en-to teknikker, som du indøver og trÌner 15 minutter dagligt under kurset efter lydfiler, som er en del af kursusmaterialet. Lydfilerne gør det nemmere at trÌne og lettere at bevare motivationen til trÌningen. De første par uger øver du efter flere lydfiler ca. 20 minutter dagligt.

Når kurset er slut, kan du nøjes med at træne 15 minutter dagligt efter lydfilerne. Der skal være minimum fire uger og gerne fire-seks uger efter endt kursus til træning frem til fødslen. Det er nemlig TRÆNINGEN, der giver den stærke effekt af Gittes fødselsforberedelse.

Efter tre-fire ugers trÌning er teknikkerne sü indøvede, at de fungerer som en slags betinget refleks: Teknikkerne sidder i kroppen, som derfor ved prÌcis, hvad den skal, nür den første ve melder sig.

Gitte lÌgger vÌgt pü, at der er maks. 8-10 kursister pü hvert hold, at der er god tid og plads til spørgsmül og svar, og de dumme spørgsmül findes ikke.

Stor indflydelse

Rigtig mange gravide har evalueret, at de er blevet overraskede over at lÌre, hvor stor indflydelse de reelt har pü de beslutninger, der trÌffes undervejs i graviditeten og i fødslen. De har følt sig godt klÌdt pü til at fü indflydelse pü, hvad de vil og ikke vil under deres fødsel. Du skal naturligvis gü efter at fü den bedste fødsel, og det kan Gitte give dig, fordi hun er jordemoder og har et indgüende kendskab til fødsler.

En fødsel er ligesom et marathon

Mange sammenligner en fødsel med at løbe en maraton. En maraton og en fødsel er en ekstrem kropslig og mental udfordring. Du ville aldrig begive dig ud pü en maraton uden trÌning: Det samme bør gÌlde fødslen.

Fødslen sÌtter markante spor i forÌldreskabet. Kommer I styrkede ud af fødslen, har I meget større overskud til at fokusere pü tilknytningen til jeres barn, amning og familiedannelse. En god fødsel betyder noget for jer og jeres barn resten af livet.

Konkrete, kropslige og mentale teknikker

Ved at trÌne forskellige konkrete, kropslige og mentale teknikker, vil du og din partner blive rigtig godt rustet til at gü ind i fødselsarbejdet. I für vished for, hvordan I arbejder jer igennem fødslen ve for ve. Du vil opleve en mere aktiv fødsel med mindre angst, mere kontrol og fÌrre smerter.

Al fødselsforberedelse er godt. Men noget er bedre end andet. En af Gittes kursister sagde efter kurset: ”Her lærer man ikke om at føde, her lærer man at føde.”

Medlemmer af Sygeforsikringen Danmark kan opnĂĽ 30% refusion, fordi Gitte er jordemoder.

Efterfødselscafe

Nür alle pü holdet har født, inviterer Gitte til en to-timers efterfødselscafe for dig og dit barn. Her für alle mulighed for at fortÌlle om, hvordan fødslen og tiden efter fødslen er güet.

Pü efterfødselscafeerne hører Gitte den ene stÌrke og stolte beretning efter den anden. Selv en fødsel, der ikke nødvendigvis er güet som hübet, har alligevel vÌret en god oplevelse med kontrol, tryghed, glÌde og et vist overskud.

Stor opbakning

Der er stor opbakning til cafeerne, og det er sÌrligt skønt for Gitte at mødes med alle igen. Det er rigtig vigtigt for Gitte at høre, hvad kurset og teknikkerne har betydet for dig/jer, og det er ogsü vigtigt, at du für fortalt din helt unikke fødselshistorie og hører andres. Dertil er det ogsü vigtigt, at du für mulighed for at stille spørgsmül til fødslen og tiden efter fødslen. Har fødslen vÌret svÌr, har Gitte mulighed for at tilbyde dig en ekstra samtale.

Datoer og tilmelding

Se datoer for Gittes kurser, og tilmeld dig pĂĽ www.denbedstefoedsel.dk.

Skru op for selvkĂŚrligheden

Du KAN fü en hverdag fyldt med glÌdesbobler og stjernestøv, og hvor du ved at sÌtte dig selv i centrum, kommer til at rocke dit liv BIG TIME.

Ayurvedisk yogakonsultation

Giv dig selv en gave og bliv klogere pĂĽ dig selv. Med en individuel konsultation hos Govind, er det hele dig, der er i fokus, og du gĂĽr hjem med rĂĽd og redskaber, som du kan bruge i din hverdag. Govind hjĂŚlper dig til at skabe mere harmoni og balance i bĂĽde krop og sind.

Tilmeld nyhedsbrev

Vil du vĂŚre opdateret pĂĽ kommende arrangementer og seneste nyt fra yoga matha?

Tilmeld dig vores nyhedbrev!